Triënnale Brugge 2024

Triënnale Brugge 2024

Dinsdag 14 mei 2024 om 14.00 uur

Infopunt Triënnale Brugge
In&Uit Brugge, ’t Zand 34 te 8000 Brugge

 

De curatoren Shendy Gardin en Sevie Tsampalla willen het hebben over de toekomst. Hoe kunnen we in een Unesco-beschermde erfgoedstad, waar behoud centraal staat, nadenken over concepten als duurzaamheid en verandering? Hoe kan hedendaagse kunst en architectuur hier een nieuw kader scheppen?

Met ‘Spaces of possibility’ gaan we op zoek naar het sluimerend potentieel van de stad. Hoe kunnen we de leefbaarheid van Brugge, die worstelt met een haat-liefdeverhouding voor haar erfgoed, vrijwaren en de stad als ‘stad’ beschermen? Hoe kunnen we on(der)benutte of onopgemerkte locaties terug valabel maken?

De installaties tonen nieuwe vormen van gebruik, verbinden stadsdelen en brengen mens en natuur terug samen. Ze verhouden zich kritisch tot het verleden, het rijke patrimonium, het plantsoen en de stedelijke omgeving en creëren nieuwe sociale, maatschappelijke en ecologische verhaallijnen die verdergaan dan de dominante paradigma’s.

Samen met door TRIBRU opgeleide gidsen ontdekken wij de hedendaagse kunst- en architectuurinstallaties van de Triënnale Brugge 2024. We wandelen langs gekende en minder gekende plekken in de binnenstad om Brugge vanuit een ander perspectief te beleven. Zo wordt ons bezoek een unieke ervaring. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Wij hebben 3 gidsen gereserveerd en het aantal deelnemers is bijgevolg beperkt tot 48. Inschrijven kan door overschrijving van € 7,- p.p. op rekening BE49 4700 2621 4171 van VVA – Brugge.


PS: Deze activiteit vervangt het bedrijfsbezoek aan Verimpex. Dit bezoek is verplaatst naar het najaar 2024.


top