Woordje van onze voorzitter

Woordje van onze voorzitter

Beste VVA-vrienden,

Een zoektocht in het Brugse stadscentrum, een bezoek aan het natuurgebied Vloethemveld en een bezoek aan het kasteel van Poeke waren de eerste activiteiten na meer dan een jaar bijna volledige stilstand. Driemaal hadden we een mooie opkomst, wat bewijst dat de interesse in de VVA gebleven is.

Het volgende academiejaar wordt dat van het herstel, al weten we dat onze armslag beperkt zal blijven. Bovendien wijzen de dramatische gebeurtenissen van de voorbije weken ons erop dat het niet meer wordt als voorheen. Uit waarschuwingen van experten allerhande, blijkt dat we moeten nadenken over onze manier van leven en streven naar vernieuwing. Dat is altijd al zo geweest, maar nu wordt die eis dwingender en urgenter.

Nadenken en vernieuwen zijn elementen die nauw met de werking van onze vereniging verbonden zijn. Meer dan een halve eeuw geleden wilden de eerste Brugse VVA’ers de leden over alle academische disciplines heen een forum bieden waarop op een ontspannen manier kan gediscussieerd en gereflecteerd worden. Dit jaar vieren we, in uitgesteld relais, onze vijftigste verjaardag. We zullen natuurlijk terugblikken en merken hoeveel er veranderd is, maar ons  basisstreven is gebleven en kan in de volgende jaren nog belangrijker worden. We hopen dat ons gevarieerd programma jullie zal aanspreken.

Een vereniging als de onze is flexibel, we hebben niet veel infrastructuur nodig en kunnen gemakkelijk nieuwsoortige activiteiten verzinnen. Die troeven zijn een waarborg voor de toekomst.

Op zaterdag 2 april vierden wij eindelijk - na 2 jaar covid-uitstel - ons gouden jubileum. Naar aanleiding van deze bijzondere verjaardag schreef ik 't Gouden Ezelsvel. Hiernaast vind je een rechtstreekse link naar deze jubileumeditie.                               

Bruno Comer      

Voorzitter

 


top